a20220608 131115Studenci pierwszego roku studiów drugiego stopnia na specjalności Foodways w turystyce wraz z opiekunem specjalności dr hab. Karoliną Buczkowską-Gołąbek, w minioną środę uczestniczyli w prestiżowym konkursie kulinarnym Wielkopolski Kucharz Roku, który odbywał się w Ostoi Chobienice. Studenci mieli okazję przyjrzeć się zmaganiom sześciu kucharzy, których pracę oceniało jury, a także uczestniczyć w spotkaniach ze specjalistami i ekspertami kulinarnymi.
 
Oprócz obserwacji zmagań konkursowych, studenci mogli też porozmawiać z przedstawicielami branży: szefami kuchni, restauratorami, menadżerami, producentami (niektóre z tych osób poznali już wcześniej podczas wizyt studyjnych w ramach zajęć), spotkać się z organizatorką wydarzenia Joanną Ochniak oraz wziąć udział w spotkaniu autorskim z Joanną Brodzik – aktorką i autorką książki „Umami”.

W ramach serwisu awf.poznan.pl wykorzystywane są pliki cookies, których przeznaczeniem jest zbieranie danych statystycznych oraz zapewnienie prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. Informacje zawarte w plikach cookies są wykorzystane do oceny sposobu korzystania z naszej witryny przez jej Użytkowników. Dzięki temu awf.poznan.pl może dostosować zwartość serwisu do oczekiwań swoich użytkowników.
Użytkownik może samodzielnie – poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki internetowej – modyfikować warunki przechowywania oraz udostępniania zwartości plików cookies w zakresie własnego urządzenia końcowego. Brak wyłączenia lub ograniczenia możliwości przechowywania oraz udostępniania zawartości plików cookies oznacza wyrażenie przez użytkownika zgody na takie działania serwisu awf.poznan.pl