Za nami prawdziwa kulinarna uczta! Dziś w pracowni gastronomicznej naszej Uczelni odbył się finał konkursu „Przepis na zdrowy deser”.
Wydarzenie zorganizowano w ramach akcji promującej zdrowe odżywianie dzieci i młodzieży, którą zainicjowała Wojewódzka Stacja Sanitarno Epidemiologiczna w Gorzowie we współpracy z AWF.
Na podstawie opracowanych przepisów zdrowych wersji deserów, studenci AWF i profesjonalny kucharz przyrządzili potrawę pod okiem autora przepisu.
Trójka laureatów zaprezentowała kreatywne, piękne wizualnie i smaczne desery!
Po burzliwych naradach komisja konkursowa zadecydowała przyznać:
I miejsce – Janowi Musiejkiewiczowi z Katolickiej Szkoły Podstawowej w Nowej Soli
II miejsca dla Aleksandry Szuszkiewicz ze Szkoły Podstawowa nr 8 w Zielonej Górze i Wiktora Brudza ze Szkoły Podstawowej w Górkach Noteckich.
Wydarzenia kulinarne powoli stają się tradycją naszej Uczelni. Promocja zdrowia jest nam bardzo bliska, dlatego chętnie włączamy się w akcje propagujące świadome odżywiane.