13 listopada odbyły się warsztaty pt. „Nierozerwalny związek między stylem życia a pracą mózgu” zrealizowane w ramach zadania dofinansowanego przez Województwo Lubuskie w konkursie na „Małe dotacje dla Uczelni publicznych z Województwa Lubuskiego w roku 2024″ .

Osobą odpowiedzialną za realizację zadania była dr Marta Molska z Zakładu Dietetyki ZWKF.

Warsztaty zostały przygotowane i przeprowadzone przez studentki dietetyki: Karolinę Marzec (III rok), Zuzannę Jakuszewską (III rok), Patrycję Szydełko (III rok) oraz Martynę Trocholepszą (II rok) pod kierownictwem dr Marty Molskiej.

Przedstawiony temat spotkał się z dużym zainteresowaniem uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim, którzy uczestniczyli w części wykładowej, a zdobytą wiedzę wykorzystali w trakcie kolejnej – praktycznej części wydarzenia.

Wybrani uczestnicy wzięli udział w badaniu i analizie składu ciała, które przeprowadziła dr Angelika Cisek-Woźniak z Zakładu Dietetyki.

Młodzież aktywie uczestniczyła w warsztatach i doceniła ogrom pracy włożony przez studentki.