W dniu 26 października 2023 roku mgr Marcie Molskiej został nadany stopień doktora w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
Temat rozprawy doktorskiej: „Wartość odżywcza i właściwości prozdrowotne żywności niskoprzetworzonej w postaci skiełkowanych nasion gryki Fagopyrum esculentum Moench w obecności drożdży probiotycznych Saccharomyces cerevisiae var. boulardii”, której promotorem była prof. dr hab. Julita Reguła z Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
Wszyscy recenzenci pracy doktorskiej wnioskowali o jej wyróżnienie. Rada Naukowa Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu wyróżniła rozprawę doktorską mgr Marty Molskiej.
Serdecznie gratulujemy!
![](https://awf.poznan.pl/gorzow/wp-content/uploads/sites/4/2023/11/Obrona-1-1-1.jpg)
![](https://awf.poznan.pl/gorzow/wp-content/uploads/sites/4/2023/11/Obrona-2-2-1024x735.jpg)
![](https://awf.poznan.pl/gorzow/wp-content/uploads/sites/4/2023/11/Obrona-3-1-1024x813.jpg)