Studia I stopnia

Rozwiń wszystko

  1. Kierunek studiów – Dietetyka
  2. Forma studiów – studia stacjonarne
  3. Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
  4. Profil kształcenia – profil praktyczny
  5. Liczba semestrów – 6 semestrów
  6. Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
  7. Łączna liczba godzin – 2660 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
  8. Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
  9. Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
    • dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
    • dyscyplina: nauki o zdrowiu
    • dyscyplina: technologia żywności i żywienia

Plan i program studiów


Karty przedmiotów
Lp.PrzedmiotSemestry
A.11
A.21
A.3Psychologia2
A.4Planowanie kariery zawodowej4
A.51
A.61, 2
A.71, 2, 3, 4
B.11
B.21
B.31
B.41
B.5Fizjologia ogólna2
B.6Genetyka2
B.7Parazytologia4
B.81
C.1Analiza i ocena jakości żywności2
C.21
C.3Podstawy prawne i ekonomiczne w ochronie zdrowia2
C.41
C.51
C.6Dietetyka pediatryczna4
C.7Podstawy dietetyki2, 3
C.8Dietetyka kliniczna5
C.9Epidemiologia chorób dietozależnych3
C.10Podstawy patologii3
C.11Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności5
C.12Interpretacja wyników badań laboratoryjnych6
C.13Kliniczny zarys chorób3
C.14Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcja leków z żywnością3
C.15Mikrobiologia ogólna i żywności3
C.16Podstawy edukacji żywieniowej6
C.17Podstawy epidemiologii2
C.18Postępowanie dietetyczne w chorobach dietozależnych4
C.19Podstawy zdrowia publicznego5
C.20Przetwórstwo żywności5
C.21Statystyka w żywieniu4
C.22Technologia żywności i potraw oraz towaroznawstwo4
C.231, 2
D.1Egzamin dyplomowy6
G.1Filozofia3
G.2Deontologia3
G.3Statystyka3
G.4Metody statystyczne w medycynie3
G.5Pedagogika zdrowia4
G.6Socjologia zdrowia4
G.7Poradnictwo dietetyczne4
G.8Żywienie wybranych grup ludności z elementami fitoterapii4
G.9Żywność funkcjonalna i wygodna4
G.10Dietoprofilaktyka4
G.11Psychodietetyka5
G.12Komunikacja z pacjentem5
G.13Kinezygerentoprofilaktyka5
G.14Trening zdrowotny5
G.15Wykłady monograficzne do wyboru3, 4, 5
H.1Praktyka wstępna2
H.2Praktyka z technologii potraw3
H.3Praktyka w szpitalu dziecięcym4
H.4Praktyka w szpitalu osób dorosłych5
H.5Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych5
H.6Praktyka w domu opieki społecznej6

  1. Kierunek studiów – Dietetyka
  2. Forma studiów – studia stacjonarne
  3. Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
  4. Profil kształcenia – profil praktyczny
  5. Liczba semestrów – 6 semestrów
  6. Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
  7. Łączna liczba godzin – 2660 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
  8. Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
  9. Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
    • dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
    • dyscyplina: nauki o zdrowiu
    • dyscyplina: technologia żywności i żywienia

Plan i program studiów


Karty przedmiotów
Lp.PrzedmiotSemestry
A.11
A.21
A.32
A.4Planowanie kariery zawodowej4
A.51
A.61, 2
A.71, 2, 3, 4
B.11
B.21
B.31
B.41
B.52
B.62
B.7Parazytologia4
B.81
C.12
C.21
C.32
C.41
C.51
C.6Dietetyka pediatryczna4
C.72, 3
C.8Dietetyka kliniczna5
C.93
C.103
C.11Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności5
C.12Interpretacja wyników badań laboratoryjnych6
C.133
C.143
C.153
C.16Podstawy edukacji żywieniowej6
C.172
C.18Postępowanie dietetyczne w chorobach dietozależnych4
C.19Podstawy zdrowia publicznego5
C.20Przetwórstwo żywności5
C.21Statystyka w żywieniu4
C.22Technologia żywności i potraw oraz towaroznawstwo4
C.231, 2
D.1Egzamin dyplomowy6
G.23
G.33
G.5Pedagogika zdrowia4
G.6Socjologia zdrowia4
G.7Poradnictwo dietetyczne4
G.8Żywienie wybranych grup ludności z elementami fitoterapii4
G.9Żywność funkcjonalna i wygodna4
G.10Dietoprofilaktyka4
G.11Psychodietetyka5
G.12Komunikacja z pacjentem5
G.13Kinezygerentoprofilaktyka5
G.14Trening zdrowotny5
G.153
G.15Wykłady monograficzne do wyboru4, 5
H.12
H.23
H.3Praktyka w szpitalu dziecięcym4
H.4Praktyka w szpitalu osób dorosłych5
H.5Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych5
H.6Praktyka w domu opieki społecznej6

  1. Kierunek studiów – Dietetyka
  2. Forma studiów – studia stacjonarne
  3. Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
  4. Profil kształcenia – profil praktyczny
  5. Liczba semestrów – 6 semestrów
  6. Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
  7. Łączna liczba godzin – 2660 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
  8. Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
  9. Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
    • dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
    • dyscyplina: nauki o zdrowiu
    • dyscyplina: technologia żywności i żywienia

Plan i program studiów


Karty przedmiotów
Lp.PrzedmiotSemestry
A.11
A.21
A.32
A.44
A.51
A.61, 2
A.71, 2, 3, 4
B.11
B.21
B.31
B.41
B.52
B.62
B.74
B.81
C.12
C.21
C.32
C.41
C.51
C.64
C.72, 3
C.85
C.93
C.103
C.115
C.12Interpretacja wyników badań laboratoryjnych6
C.133
C.143
C.153
C.16Podstawy edukacji żywieniowej6
C.172
C.184
C.195
C.205
C.214
C.224
C.231, 2
D.16
F.15
F.25
F.3(DiD) Dietoprofilaktyka i dietoterapia chorób nowotworowych i neurodegeneracyjnych6
F.45
G.23
G.33
G.54
G.74
G.104
G.125
G.145
G.153
G.154
G.155
H.12
H.23
H.34
H.45
H.55
H.66
H.86

  1. Kierunek studiów – Dietetyka
  2. Forma studiów – studia stacjonarne
  3. Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
  4. Profil kształcenia – profil praktyczny
  5. Liczba semestrów – 6 semestrów
  6. Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
  7. Łączna liczba godzin – 2660 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
  8. Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
  9. Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
    • dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
    • dyscyplina: nauki o zdrowiu
    • dyscyplina: technologia żywności i żywienia

Plan i program studiów


Karty przedmiotów
Lp.PrzedmiotSemestry
A.11
A.21
A.34
A.43
A.51
A.61, 2
A.71, 2, 3, 4
B.12
B.21
B.31
B.41
B.52
B.62
B.74
B.81
C.12
C.23
C.31
C.41
C.52
C.63, 4
C.75
C.83
C.93
C.105
C.116
C.123
C.132
C.143
C.156
C.163
C.174
C.185
C.195
C.203
C.214
C.221, 2
D.16
F.15
F.25
F.36
F.45
G.23
G.31
G.54
G.74
G.104
G.125
G.145
G.153
G.154
G.155
H.12
H.23
H.34
H.45
H.55
H.66
H.86

  1. Kierunek studiów – Dietetyka
  2. Forma studiów – studia stacjonarne
  3. Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
  4. Profil kształcenia – profil praktyczny
  5. Liczba semestrów – 6 semestrów
  6. Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
  7. Łączna liczba godzin – 2720 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
  8. Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
  9. Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
    • dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
    • dyscyplina: nauki o zdrowiu
    • dyscyplina: technologia żywności i żywienia

Plan i program studiów


Karty przedmiotów
Lp.PrzedmiotSemestry
A.11
A.21
A.34
A.43
A.51
A.61, 2
A.71, 2, 3, 4
B.12
B.21
B.31
B.41
B.52
B.62
B.74
B.81
C.12
C.23
C.31
C.41
C.52
C.63, 4
C.75
C.83
C.93
C.105
C.116
C.123
C.132
C.143
C.156
C.163
C.174
C.185
C.195
C.203
C.214
C.221, 2
D.15, 6
F.15
F.25
F.36
F.46
G.23
G.31
G.54
G.74
G.104
G.125
G.145
G.153
G.154
G.155
H.12
H.23
H.34
H.45
H.55
H.66
H.86

  1. Kierunek studiów – Dietetyka
  2. Forma studiów – studia stacjonarne
  3. Poziom kształcenia – studia pierwszego stopnia
  4. Profil kształcenia – profil praktyczny
  5. Liczba semestrów – 6 semestrów
  6. Liczba punktów ECTS – 180 ECTS (w tym 24 ECTS praktyki zawodowej)
  7. Łączna liczba godzin – 2720 (w tym 720 godzin praktyki zawodowej)
  8. Poziom kwalifikacji – poziom 6 Polskiej Ramy Kwalifikacji
  9. Przyporządkowanie kierunku studiów do dyscyplin naukowych:
    • dyscyplina: nauki o kulturze fizycznej – wiodąca
    • dyscyplina: nauki o zdrowiu
    • dyscyplina: technologia żywności i żywienia

Plan i program studiów


Karty przedmiotów
Lp.PrzedmiotSemestry
A.11
A.21
A.34
A.43
A.51
A.61, 2
A.71, 2, 3, 4
B.12
B.21
B.31
B.41
B.52
B.62
B.74
B.81
C.12
C.23
C.31
C.41
C.52
C.63, 4
C.75
C.83
C.93
C.105
C.116
C.123
C.132
C.143
C.156
C.163
C.174
C.185
C.195
C.202
C.214
C.221, 2
D.1/25, 6
E.15
E.25
E.36
G.23
G.33
G.54
G.74
G.104
G.115
G.145
G.153
G.154
G.155
H.12
H.23
H.34
H.45
H.55
H.66
H.76