Studenci koła naukowego Dietetycy AWF Poznań, pod okiem dydaktyków z Zakładu Żywności i Żywienia, w minioną sobotę, tj. 19 marca br., wzięli udział w Wiosennym Festynie Przyrodniczym, zorganizowanym przez Centrum Kultury i Bibliotekę Publiczną w Suchym Lesie. Na stoisku nasi przedstawiciele promowali niemarnowanie żywności.- Produkujemy i kupujemy więcej niż potrzebujemy – to hasło, które miało nakłonić odwiedzających stoisko Uczelni do refleksji. Studenci koła naukowego Dietetycy AWF Poznań przygotowali i zaprezentowali m.in. zadania, gry dla dzieci, związane z tematyką niemarnowania żywności. Wskazywali na przykład, w jaki sposób prawidłowo przechowywać produkty w lodówce oraz, dlaczego warto jeść owoce i warzywa sezonowe. Opiekunami i koordynatorkami wydarzenia z AWF były: dr inż. Agnieszka Bilska i dr Anna Gogojewicz z Zakładu Żywności i Żywienia.