W minionym tygodniu studenci zagraniczni programu Erasmus uczestniczyli w zaliczeniu projektu z kreowania produktów turystyki kulturowej i kulinarnej przez swoją hiszpańską koleżankę. Pod opieką dr hab. Karoliny Buczkowskiej-Gołąbek studentka przygotowała i poprowadziła trasę po poznańskim Łazarzu, włączając do programu miejsca związane z historią i kulinariami dzielnicy. Studenci odwiedzili miejsca takie jak Międzynarodowe Targi Poznańskie, cmentarz żydowski, Park Wilsona, Betonhaus, kompleks City Park, Arena, pomnik podróżnika Kazimierza Nowaka. Spróbowali krówek wywodzących się z Poznania, francuskich croissantów i owoców z Rynku Łazarskiego. Trasa została wzbogacona o atrakcyjne metody zwiedzania, jak poszukiwanie detali na fasadach kamienic przy ul. Matejki, wywiady z mieszkańcami dzielnicy, quiz fotograficzny.

Praktyczny sposób sprawdzania zdobytej wiedzy jest zawsze najskuteczniejszy i przyjemny, o czym studenci mogli się osobiście przekonać.