Nowoczesne strategie żywieniowe w sporcie, odwodnienie i przewodnienie, jako realne problemy sportowców, wpływ wiedzy o żywieniu zwierząt na nasze wybory żywieniowe oraz co upolować w warunkach ekstremalnych, by przeżyć – to niektóre z tematów w panelu naukowo-dyskusyjnego „Żywienie osób aktywnych fizycznie – profilaktyka, wspomaganie, bezpieczeństwo”. Wydarzenie odbędzie się 21 kwietnia br., w godz. 9-15, na platformie ZOOM (link).

Panel kierowany jest dla studentów studiów magisterskich na kierunku Dietetyka w naszej Akademii, ale zachęcamy do udziału wszystkich zainteresowanych tematyką żywienia, zwłaszcza żywienia osób aktywnych fizycznie.

Prelekcje wygłosi sześciu krajowych specjalistów z obszaru dietetyki, m.in. przedstawiciele Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku – prof. AWFiS dr hab. Agnieszka Maciejewska-Skrendo, prof. AWF dr hab. Barbara Frączek – oraz naukowiec z poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego: prof. dr hab. Adam Cieślak. Z naszej Akademii wykłady wygłoszą: prof. dr hab. Maciej Pawlak – kierownik Zakładu Fizjologii i Biochemii, a także dr Ewa Śliwicka oraz dr Tomasz Podgórski – pracownicy Zakładu Fizjologii i Biochemii.

Wydarzenia odbędzie się 21 kwietnia br., w godz. 9-15, na platformie ZOOM (link, Meeting ID: 927 7143 0758 Passcode: 954qET).

Zapraszamy!
Program konferencji: Pobierz